2017. május 31., szerda

A konfliktusain kívül semmit sem veszíthet

Nagyon sok iskolai konfliktus van. Panaszkodnak a pedagógusok, panaszkodnak a szülők, panaszkodnak a gyerekek. Nem tudják hova fordulhatnak, kitől kérhetnek segítséget, vagy véleményt. A szülők félnek tőle, abban az esetben, ha szóvá teszik a problémájukat, még nagyobb sérelem érheti a gyermeküket. A pedagógusok pedig sokszor érzik eszköztelennek, és igazságtalanul megbántottnak magukat. Sértődöttségében sokáig egyik fél sem szól. Pedig, ha szőnyeg alá söpörjük a problémákat, azzal minden résztvevőnek csak ártunk. 

Számtalan iskolai konfliktusnál kiderül, hogy részinformációkat mondanak el csak a gyerekek otthon a szüleiknek, és a szülők ezeken a részinformációkon feldühödve keresik meg a pedagógusokat, esetleg az igazgatót, vagy újabban a Tankerületet, amikor úgy érzik betelt a pohár. Mivel Magyarországon elég alacsony szinten van a konfliktuskezelést segítő kommunikációs készség, amit tovább torzít a felekben lévő harag, a konfliktusban lévő felek csak ritkán tudják úgy kifejezni magukat, hogy ne bántsák meg egymást. Ezzel viszont tovább súlyosbítják a helyzetet. 

Ezért érdemes egy kommunikációban, konfliktuskezelésben, békéltetésben jártas szakember segítségét igénybe venni, hiszen a békesség, a boldog gyermek, a kiegyensúlyozott munkahelyi-, és családi légkör sokkal többet ér, mint amennyit ezért a szolgáltatásért alkalmanként kifizetnek az igénybe vevők. Akinek olyan konfliktusa van, amelynek a megoldása úgy érzi, meghaladja az erejét, és szívesen igénybe venné egy iskolai konfliktusok kezelésében is jártas szakember munkáját, a 06 30/240-0007-es telefonszámon érdeklődhet, üzenetet küldhet a https://www.facebook.com/anna.papneboi, vagy a pbannabp@gmail.com e-mail címre, esetleg Skype-on vagy Messengeren virtuális konzultációt is kezdeményezhet.


Keressen bátran, nem kerül semmibe, hiszen az első alkalom minden esetben térítésmentes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése